Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Egyházmegyei tv adások »

1. A vác-deákvári Jézus Szíve-plébániatemplomban ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg arról az 1939. október 22-i napról, amelyen lerakták a templom alapkövét Hanauer Árpád István megyéspüspök áldásával, és kiállították azt az alapítólevelet, amely kimondja a templomépítés szándékát, a munkálatok megkezdését, és kifejezi a reményt az egyházközség lelki fejlődésére.
Az esemény 80 esztendeje történt, és a tervek szerint a templom egy év alatt fel is épült Vác-Deákvár és Vác híveinek áldozatkészségéből.
„A plébániatemplom közössége ma is virágzik, és élő kovászként van jelen Deákvár életében” - fogalmazott Marton Zsolt váci megyéspüspök, a szentmise főcelebránsa.

2. Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, a váci egyházmegye pedagógiai igazgatója "A felnőtt kor szakaszainak életfeladatai, krízisek és lehetőségek" címmel tartott előadást a váci Credo-házban.

3. Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartottak ünnepségsorozatot Vácott, melynek zárásaként Pétery József váci püspök emléktábláját koszorúzták meg. A megemlékező beszédet mostani utódja, Marton Zsolt váci megyéspüspök mondta.

4. Sillye Jenő tanúságtétellel egybekötött, zenés könyvbemutatóját október 10-én tartották a váci Credo-házban. Az esten jelen volt Réti József, a könyv szerzője, továbbá Marton Zsolt váci megyéspüspök és Beer Miklós nyugalmazott püspök atya is.

1."Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten szavát hirdették nektek. Gondoljatok életútjuk végére, és kövessétek őket a hitben. Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké."

Ez volt a mottója a Váci Egyházmegyei Könyvtár, Székesegyházi Kincstár, Váci Egyházmegyei Múzeum, valamint a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár által Csáky Károly Emmánuel és Hanauer Árpád István püspökök székváltásának 100. jubileumi éve alkalmából megrendezésre került emlékkonferenciának, melyet október 4-én tartottak a Váci Althann Házban. A konferencia fővédnöke dr. Varga Lajos váci segédpüspök volt.
2. A Váci Székesegyházi Kórusiskola a rendszeres iskolamisék mellett az egyházi ünnepek alkalmával a nagytemplomban is énekel. A mintegy kettőszáz gyermek hitéleti nevelése a professzionális kóruséneklés eszközével és a rendszeres liturgikus szolgálat által történik. Minden gyermek valamilyen hangszeren is tanul. Az iskola és a templom az ő életükben összekapcsolódik, összetartozik. A kórusiskolás életforma sok élménnyel jár.
Pillantsunk be most néhány percre az egyik „karolinás misére” a Váci Székesegyházba Magyarok Nagyasszonya ünnepén!

A Szűz Mária nevének szentelt hétkápolnai kegyhely búcsújáról és az őszi Ars Sacra Fesztivál programsorozatról nézhetik meg alább az egyházmegyei televízió adását.

 

1. A Szűz Mária nevének szentelt hétkápolnai kegyhely búcsúját 2019. szeptember 14-én és 15-én ünnepelték Vácott. Szombaton délután érkeztek az első zarándokok a Szűzanya köszöntésére, akik közül sokan már hat napja gyalogoltak Szécsényről indulva Mátraverebély-Szentkút érintésével a kegyhelyhez.

2. Vácott a 2019-es őszi Ars Sacra Fesztivál programsorozat keretében nyitották meg szeptember 19-én Fecske Orsolya szociális testvér-festőművész „Porral festve” című kiállítását a Credo-házban, szeptember 20-án a Forte Fotóklub tagjainak az „Évezredes Váci Egyházmegye” című fotókiállítását az Althann Vendégház és Konferenciaközpont épületében, valamint váci zárórendezvényként Sebestyén Márta Kossuth- és UNESCO-díjas népdalénekes és Andrejszki Judit énekművész előadásának lehettek részesei a vendégek a Püspöki Palota dísztermében 2019. szeptember 22-én.

Szeptemberben 30 egyházmegyei tanintézményünk közül, az új épületbe költözött Veresegyházi Katolikus Gimnáziumba, valamint a 25 éves jubileumát ünneplő Fóti Római Katolikus Egyházközség Gondviselés Óvodába látogattunk el.

Beszélgetés az új főpásztorral szenteléséről, terveiről.

 <   1 ... 5 6 7 8 9 ... 43  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 27. hétfő

Hella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Amikor Jézus útnak indult, odasietett hozzá valaki, térdre borult előtte, és úgy kérdezte: „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” Jézus megkérdezte: „Miért mondasz engem jónak?...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.