Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

NEM CSAK A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG – ÉSZAK-DUNÁS TÁBORI BESZÁMOLÓ VIDEÓVAL
2022. augusztus 3.
vissza »

Az Egyesült Államokban tízből négy pedagógus a kiégés tüneteivel küzd, az európai tanároknak pedig közel fele kisebb vagy nagyobb fokú stresszt tapasztal munkája közben, ami fizikai és mentális egészségükre is hatással van. Nem véletlen, hogy egyre több kutató hívja fel a figyelmet a pedagógusok mentálhigiénés és szakmai támogatásának fontosságára – ez a téma állt az Apor Vilmos Katolikus Főiskola X. Keresztény Neveléstudományi Konferenciájának fókuszában is.
A Váci Egyházmegye szervezésében július 15-19. között várjuk az „Embert a fedélzetre!” táborba a 10-20 év közötti lelkes fiú ministránsokat vagy a plébániai életben jelen lévő fiatalokat.

Mire számíthatnak a táborozók? Klassz programokra, kirándulásra, sportra, lelki témájú beszélgetésekre, melyeket életkor szerinti bontásban szervezünk atyákkal, kispapokkal, hasonló mentalitású fiatalokkal. Az étkezéseket a PüspökVác Rendezvényközpont biztosítja, szállás és a foglalkozások helyszíne a Váci Piarista Kollégium.
Május 1-jén, Szent József, a munkás ünnepén Drégelypalánkon, az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban felidézték a mártír politikus alakját, munkásságát és szenvedéseit, imádkoztak mielőbbi boldoggá avatásáért. Az eseményt a Magyar Katolikus Rádió is közvetítette. Gréczi László beszámolóját szerkesztve közöljük.
A Balassagyarmati Szentháromság Főplébánia Cigánypasztorációs közössége és a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ Roma nemzetiségű vers- és prózamondó versenyt rendezett április 24-én. A versenyen közel hatvan általános iskolás diák vett részt.
Ferenc pápa budapesti apostoli útjának évfordulójára a Magyar Katolikus Püspöki Kar (MKPK) hálaadó nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába április 23. és 25. között. A Váci Egyházmegyéből közel 130 zarándok vett részt a programon, javarészt hitoktatók és papok, akik igazi kikapcsolódásként, testi-lelki feltöltődésként éltek meg ezeket a napokat. Videós összefoglalónkban néhány zarándok számol be élményeiről és a kapott kegyelmekről.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 8. szerda

Mihály

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus ezt mondta tanítványainak: „Most elmegyek ahhoz, aki küldött engem. Senki sem kérdi közületek, hová mégy. De mivel ezt mondtam nektek, szomorúság tölti el szíveteket. Pedig én az igazságot...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.