Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

„KRISZTUS FELÉ KÖZELEDVE EGYMÁSHOZ IS EGYRE KÖZELEBB FOGUNK ÉRKEZNI” – VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ AZ ÖKUMENIKUS IMAHÉTRŐL
2023. január 24.
vissza »

Március 25-én Marton Zsolt püspök az egyházmegye fiataljainak tartott előadást az élet szentségéről, a családi életről és a házasságra való felkészülésről. Az egész hétvégés Összrégiós találkozó egyik fontos programja volt Püspök atya katekézise, amely a Gyümölcsoltó Boldogasszony napi ünnepi szentmise keretében hangzott el több mint 100 fiatal részvételével, akik a délután folyamán kérdéseiket is feltehették a témában.
Alábbi időpontokban ünnepelhetünk együtt Virágvasárnaptól Húsvétvasárnapig.
Mindenkinek kegyelemteljes nagyböjti felkészülést és áldott húsvéti ünnepet kívánunk!
Március 24-én, pénteken a Váci Egyházmegyei Karitász csoportvezetői közös képzésen vettek részt, melynek célja a közösségfejlesztés, a jó gyakorlatok megosztása, az éves programok áttekintése, valamint a közös tervezés volt. A műhelyen 25 fő volt jelen, a találkozónak a kisváci Regőczi kápolna adott otthont.
„Szeretem Jézust, és úgy érzem, arra hív, hogy tegyek meg mindent, hogy legalább egy kicsit segítsem az Egyházat” – Paszternák Tamás atya, a Váci Egyházmegye pasztorális helynöke szerint az egyház, bár bekerült a modern világba, működése maradt olyan, mint 80 évvel ezelőtt volt, és ez nem maradhat így. A pasztorális helynökség munkatársaival azon is dolgoznak, hogy a megújulás minél hamarabb kibontakozhasson, így például preventív lépéseket tesznek a papok lelki jóllétének megőrzéséért. Tamás atyát a helynökség munkájáról, a tervezett és megkezdett változtatásokról és személyes motivációiról kérdeztük.
„egyMásra utalva - Közösség és szervezetfejlesztés az egyházakban” címmel rendezte meg a Sapientia Szerzetesi Hittudomány Főiskola idei tavaszi szakmai napját március 18-án, amelyen a Váci Egyházmegye is képviseltette magát az előadók között.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. március 30. csütörtök

Zalán

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jézus így beszélt a zsidókhoz: „Bizony, bizony, mondom nektek: Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre.” A zsidók azt felelték: „Most már tudjuk, hogy valóban ördögtől megszállott vagy....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.