Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A SZENVEDÉS MEGPRÓBÁL, DE MEG IS ÉRLEL BENNÜNKET
2023. december 31.
vissza »

Diáktalálkozóval zárult az iskolakertek népszerűsítését célzó program, amely a Váci Egyházmegye katolikus oktatási intézményeiben valósult meg az elmúlt 3 évben az Iskolakertekért Alapítvány szakmai közreműködésével. A zárónapon 9 oktatási intézmény gyermekei hozták el a kertekben megtermelt növényeket és a belőlük előállított termékeiket a bemutatóra, amelynek keretében díjazták az „Élet az iskolakertekben” c. pályázatra beérkezett legjobb kisfilmeket is.
Szeretettel hívunk minden fiatalt a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség önkéntes fiatalok segítségével szervezett nyári táboraiba. Válaszd ki a hozzád legközelebb lévő tábor helyszínt és éljük át együtt az élményt! A mente.hu hirdetését közöljük.

 
Májusban tartotta a Váci Egyházmegye Ifjúsági Lelkészsége tavaszi táborait. A Zagyvamenti Nagyboldogasszony Közösség fiataljai Nagybárkányban találkoztak idén. A programon résztvevő fiatalok beszámoltak sok-sok játékról, jó hangulatú beszélgetésekről, repülő labdákról és egy gondolatébresztő előadásról. Többen tanúságot tettek a találkozás alkalmából átélt élményeikről, ahogy közelebb kerültek Istenhez, önmagukhoz és egymáshoz. A mente.hu beszámolóját olvashatják.
A PüspökVác Látogatóközpont Jó Pásztor kápolnájában június elsején fejeződött be a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának első tréningje időscsoportok mentorai számára. A záró szentmise főcelebránsa Marton Zsolt váci megyéspüspök, az MKPK Családügyi Bizottságának elnöke volt. A számos egyházmegyéből érkező résztvevők a szentmise végén tanúsítványt is kaptak. A Magyar Kurír tudósítását olvashatják.
A Váci Egyházmegye a közeljövőben ünnepli ezeréves fennállását, amelyre Marton Zsolt megyéspüspök hároméves lelki felkészülést kezdeményezett az egyházmegye közösségei számára. Ezt a folyamatot a plébániákról, közösségektől, valamint intézményekből érkező küldöttek segítik. Az egyházmegye rendszeres találkozókkal, módszertani anyagokkal támogatja az ima-katekézis alkalmak helyi előkészítését, megszervezését. A több mint száz jubileumi küldött június 1-jén Vácon, a PüspökVác Rendezvényközpontban találkozott, hogy együtt hangolódjanak a jubileumi készület második évére, amelynek fókuszában a közösség áll.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. június 7. péntek

Róbert

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Egy írástudó megkérdezte Jézustól: „Melyik az első a parancsok közül?” Jézus így válaszolt: „Ez az első: Halld, Izrael! Az Úr a mi Istenünk, az egyetlen Úr. Szeresd Uradat, Istenedet teljes...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.