Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Szabó János ötvösművész, Ozsvári Csaba tanítványa készítette el 2023-ban Marton Zsolt püspök számára azt az ezüstkelyhet, mellkeresztet és pecsétgyűrűt, amelyet az ezüstmisés főpásztor ajándékba kapott híveitől. A művész, aki rendszeresen restaurál és készít liturgikus tárgyakat, örömmel fogadta a felkérést.
A kiállítás egyházmegyénkben az alábbiak szerint alakul júniusban.

A szobor és kiállítás jelenleg Hatvanban van, ahol június 5-ig lesz az Újhatvani Ferences Templomban (Cím: Hatvan, Rákóczi utca, 3000).
Tudást és értékes szakmai tapasztalatot, közösséget, barátokat és életre szóló élményeket szereztek az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán azok a szakemberek, akik néhány éve még hallgatóként készültek a pályára, ma pedig már gyakorló tanítók, óvodapedagógusok, szociálpedagógusok. Tapasztalataikról és pályakezdésükről beszélnek.
Könyvbemutatónak adott helyett a Kolping-Ház 2024. május 29-én, szerdán. Az egyházmegyei könyvtár Könyvtári Estéjének keretében DDr. Szederkényi László püspökhatvani plébános atyának „A kecskeméti Mária-kápolna története” című kiadványát ismerhették meg a könyvbarátok. A helyszínen lehetőség nyílt a kötet megvásárlására, amit László atya dedikált is. A könyvbemutatón jelen volt a szerző édesapja, Szederkényi László Ferenc, arany okleveles építőmérnök is, aki a kápolna XX. század végi felújításáról mesélt a hallgatóságnak.
A kismarosi hegyoldalon éppen huszonöt éve tűnik fel egy templomtorony: a ciszterci nővérek Gyümölcsoltó Boldogasszony-templomának tornya, amely vonzza és az ég felé irányítja az arra járók tekintetét. Olgi, Zita és Judit nővér a monostor bejáratánál várnak minket fehér-fekete habitusukban. Rendezett világ, harmonikus épületegyüttes, mosolygó arcok fogadnak. Vámossy Erzsébet írását közöljük.

 <   1 2 3 ... 502  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 31. péntek

Angéla és Petronella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Miután Jézus a tömeg örömujjongása közben bevonult Jeruzsálembe, fölment a templomba. Ott körülnézett, és mindent szemügyre vett. Mivel már esteledett, a tizenkét apostollal együtt kiment Betániába. Amikor másnap...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.