Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR » Püspöki üzenetek »

”…mindenkinek címzem ezt az üzenetet, mert fontosak vagytok, és mert együttesen, közel és
távol élők, kifejezitek közös vágyunkat a növekedésre és a megújulásra. Emlékeztettek
bennünket arra, hogy mindannyian gyermekek és testvérek vagyunk, hogy mindannyian azért
élünk, mert valaki világra hozott, és hogy nem tudunk növekedni mások nélkül, akiknek
szeretetet adhatunk és akiktől szeretetet kaphatunk.”
(Ferenc pápa üzenete a gyermekek első világnapjára)
www.csaladegyhaz.hu

Marton Zsolt váci püspök arra hívja fel a figyelmet, hogy a nagyböjt különleges időszak, amikor Krisztusra figyelhetünk, és a személyes megtérésünk kerül előtérbe.

A Krisztus-hívő élete olyan, mint egy versenyfutás, az örökkévalóság felé törekszünk, és minden apró cselekedetünk, mindennapi megtérésünk ennek a célnak az elérését szolgálja.

A nagyböjti idő a bűnbánat, az önvizsgálat és a lemondás időszaka, amikor Krisztus halálára emlékezve saját törékenységünket és végességünket is megtapasztaljuk.

 

Elkészült az a kérdőív, amelynek segítségével az egyházmegye hívei és az érdeklődők elmondhatják véleményüket arról, milyennek látnák szívesen a jövő egyházát és ezzel csatlakozhatnak a Ferenc pápa által 2023-ra meghirdetett Püspöki szinódus előkészítéséhez.
"Veletek vagyok!" címmel indult Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke videósorozata, amelyben többek között Szent Józsefről, a család fontosságáról, szeretetéről, szerepéről, a családokat érintő pápai buzdításokról is szó lesz.

Ferenc pápa januárban jelentette be, hogy bevezeti a nagyszülők és idősek világnapját, melyet Szent Joachim és Szent Anna liturgikus emléknapjához közel, július negyedik vasárnapján ünnepel az Egyház. A nagyszülők és idősek világnapjának bevezetésével Ferenc pápának az a célja, hogy minden idős ember számára kinyilvánítsa: Isten és az Egyház közel van hozzájuk, továbbá hogy hangsúlyozza a fiatalok és idősek közötti kapcsolat fontosságát.
Az üzenetben megszólal Marton Zsolt váci megyéspüspök, Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi püspök, a 10 gyermekes Benyus házaspár, valamint dr. Katona István nyugalmazott egri segédpüspök.

 <   1 2 3 ... 5  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 29. szerda

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és a tanítványok úton voltak Jeruzsálem felé. Jézus elöl ment, a tanítványok pedig aggódva követték őt. Jézus ismét magához hívta a tizenkettőt, és arról kezdett nekik beszélni, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.