Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2018.06.18
1 / 5
2018. június 4.
Kategória: Hírek / általános
„ Áldunk Téged, ó angyali kenyér, váltságunkért adott drága bér!”

Az Úrnapja: Krisztus testének és vérének főünnepe, amelyet a Pünkösdöt követő második héten, a Szentháromság vasárnapja utáni csütörtökön ünnepel a világegyház. Hazánkban e csütörtököt követő vasárnapon emlékezünk meg az Úrnapjáról.

bővebben »
2018. június 11.
Kategória: Hírek / általános
Június 1-én, pénteken délután a Váci Püspöki Palota kertjében dr. Beer Miklós váci megyéspüspök beöltöztette énekkari liturgikus ruháikba a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusának új tagjait és a Váci Székesegyházi Kórusiskola elsős kórusosztályát. A Kórusiskola harmadik osztályos diákjai pedig hűségük jeléül Krisztus keresztjét kapták. Az ünnepségen vette át oklevelét a Váci Egyházmegyei Kántorképző Tanfolyam végzőse is.

bővebben »
A salgótarjáni Jézus Szíve templom búcsújának ünnepét 2018. június 10-én, vasárnap tartották a templom felszentelésének nyolcvanötödik évfordulóján.
Ebből az alkalomból helyezték el Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspök ereklyéjét a templomban.

bővebben »
"A SZERETET PEDAGÓGIÁJÁT ÉRTSÜK, VALLJUK ÉS ADJUK TOVÁBB"

A Váci Székesegyházban 2018. június 10-én délelőtt immáron ötödik alkalommal gyűltek össze az egyházmegye fenntartásában működő köznevelési, illetve oktatási intézmények munkatársai, hogy  szentmise keretében közösen adjanak hálát az Úrnak az elmúlt tanévben elért eredményekért. A szentmisét Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be, többek között Dr. Csáki Tibor atya, – az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) főigazgatója - koncelebrálásával.

bővebben »
2018. június 18.
Kategória: Hírek / általános
Június 12-én adták át a Széchenyi István Római Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium új épületszárnyát, amelyben szeptembertől egészségügyi oktatás zajlik majd. Az épületet Dr. Beer Miklós, megyéspüspök atya áldotta meg.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. június 18. hétfő

Arnold és Levente

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek: Ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem ha valaki arcul üt téged jobb...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.