Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2017.06.25
1 / 5
2017. június 10.
Kategória: Videótár / egyházmegyei tv adások
1. Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök beöltöztette énekkari liturgikus ruháikba a Váci Székesegyházi Kórusiskola első osztályosait és a székesegyház Szent Cecília Kórusának új tagjait. A harmadik osztályos kórusiskolások pedig hűségük jeléül Krisztus keresztjét kapták meg. Az ünnepségen vehették át okleveleiket a Váci Egyházmegyei Kántorképző Tanfolyam végzősei is. A három zenei intézmény apostoli feladatot lát el a püspöki székhelyen és mindenhol, ahol küldetésük során megszólalnak.
2. Váci Egyházmegye büszke 29 katolikus oktatási intézményére: a tanévzáró hálaadó ünnepségen a váci székesegyházban a püspöki szentmise után átadták a Te Deum-, a Szent Gellért- és Életmű-díjakat a kimagasló munkát végző pedagógusoknak, valamint megköszönték az oktatást kísérő-támogató szakemberek munkáját.

bővebben »
2017. június 21.
Kategória: Hírek / általános
„Mindennek szemei tebenned bíznak Uram, mert te adsz nekik eledelt alkalmas időben.”

2017. június 18-án, vasárnap este hat órakor Úrnapi szentmisét celebrált a Székesegyházban Dr. Varga Lajos váci segédpüspök atya.

bővebben »
2017. június 25. 20:00
Kategória: Programok / általános
A 33. Régi Zenei Napokat 2017. június 24. és július 1. között Vácon rendezi meg a Filharmónia Magyarország Koncert- és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

A fesztivál nyitókoncertje 2017. június 25-én 20.00 órakor lesz a Fehérek templomában.

A záró koncert 2017. július 1-én 20.00 órakor lesz a Székesegyházban, ahol Hӓndel: Messiás című műve hangzik fel a Capella Savaria és a Purcell Kórus előadásában.

bővebben »
2017. június 27.
Kategória: Programok / ünnep
Szent László a magyar nép egyik legnagyobb királya, a lovagi erények megtestesítője, István király, Imre herceg és Gellért püspök oltárra emelője. Béla király és Rixa lengyel hercegnő fia, akkor született, amikor apja még mint herceg, lengyelországi száműzetésben volt. 1050 körül költözött haza szüleivel. Apja halála (1063) után bátyjával, Gézával együtt a keleti országrészbe vonult vissza, átengedve a trónt az 1057-ben kisgyermekként megkoronázott, fiatalabb unokatestvérének, Salamonnak. Salamon, aki halála előtt megtért és szentség hírében halt meg, ekkor még uralkodóhoz méltatlan életet élt, ami belháborúhoz vezetett; a trónt előbb Géza, majd László foglalta el. Szigorú, de igazságos király volt, az egyház támogatója, kiváló hadvezér. Támogatta az első keresztes hadjárat tervét, részt venni azonban már nem tudott rajta, mert 1095-ben meghalt. Utóda unokaöccse, Könyves Kálmán lett.

bővebben »
2017. június 29.
Kategória: Programok / ünnep
Mi köze lehet vajon az aratásnak Péter-Pál napjához? Az Egyház természetesen a két apostolfejedelem égi születésnapját ünnepli: nem ugyanazon évben bár, de mindketten június 29-én szenvedtek vértanúságot Rómában.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. június 26. hétfő

János és Pál

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ítélkeztek, olyannal fognak fölöttetek is ítélkezni, és amilyen mértékkel mértek, olyannal...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVNEXONWEB BELÉPÉSALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre