Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» VIDEÓTÁR »

Az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletét január 19-én tartották a váci evangélikus templomban. Igét hirdetett Marton Zsolt váci megyéspüspök.

2020. január 11-én tartották a Felsőgödi Jézus Szíve templom orgonájának ünnepélyes átadását, mely alkalomból Marton Zsolt váci megyéspüspök megáldotta a közel kétszáz éves, felújított hangszert. Az orgona felújítása közadakozásból, társadalmi összefogással valósult meg.

Beszélgetés Sterczer Hildával, Erőss Zsolt hegymászó özvegyével a váci Credo-házban tartott könyvbemutató kapcsán.

ZENÉS ÉVZÁRÓ ÖSSZEFOGLALÓ

1. December 25-én Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be a székesegyházban.
Zenei szolgálatot teljesített a székesegyház Szent Cecília kórusa, szólót énekelt Kristofori Ferenc énekművész, orgonán közreműködött Kiss Ágoston, vezényelt Varga László, a székesegyház karnagya.
2. A Váci Egyházmegyei Karitász minden évben meghirdeti a "Tárjátok ki a szíveteket!" c. programját. Munkatársaik karácsony közeledtével most is eljuttatták nagylelkű testvéreink összegyűlt adományait a rászorulók részére. Riportfilmünkben egy nógrádi falucskában jártunk.
3. Az elmúlt esztendő végén volt Vácon a hagyományos Cecília-hangverseny, melyet "telt házzal" tartottak meg a székesegyházban. Közreműködött a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar, énekelt a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola. A koncert fővédnöke Marton Zsolt megyéspüspök volt.
Öt művel idézzük most fel a hangverseny zenei élményét.

Vízkereszt ünnepén szentmisét mutatott be Marton Zsolt megyéspüspök a váci Székesegyházban.

 <   1 2 3 ... 150  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. január 26. vasárnap

Paula és Vanda

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Jézus meghallotta, hogy (Keresztelő) Jánost fogságba vetették, visszatért Galileába. Elhagyta Názáretet, és a tengerparti Kafarnaumban telepedett le, Zabulon és Neftali vidékén, hogy beteljesedjék, amit Izajás próféta...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.