Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLAT
EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Újra megjelent Káldi György 1626-ban Bécsben kinyomtatott bibliafordítása. Az 1200 oldalas nagyalakú Biblia pontos mása az első teljes katolikus bibliafordításnak – tájékoztatta a Tinta Könyvkiadó vezetője az MTI-t.
Krisztusban Kedves Testvérek!

A mai evangéliumban Urunk elénk tárja a munkanélküliség kiszolgáltatott, reménytelen helyzetét. Egyre égetőbb problémája ez a jelenkori társadalmunknak is. Ez a világméretű nyomorúság különösképpen érinti Európában és elsősorban hazánkban a cigányságot. Ferenc pápánk sürgető felhívása egybecseng Jézus tanításával. Nem mi döntjük el, hogy ki méltó az irgalomra.
A cigányság nyomorúságos helyzetének megoldásában Egyházunknak sajátos felelőssége van.
– írta Himfy Ferenc plébános, a hívek kedves Feri bácsija 1999 húsvétján híveinek szánt nyílt levélben. Ez a mondata nagyon sok hívő lelkében még ma is visszacseng. Himfy Ferenc szeptember 17-én lett volna száz éves, ha itt a földön éri meg e napot. Rá emlékezve őt idézzük, és az emberek visszaemlékezéseiből gyűjtöttünk egy csokorra valót.
2014. szeptember 19.
A Gödöllői Szentháromság Templom közösségének vendégeiként 40 fős zarándokcsoport érkezett az idei Szent István napra a felcsíki testvéregyházközségből Csíkcsicsóból. A csicsói híveket Nagy József plébános úr, a „Pap bácsi” vezette. Örvendetes volt, hogy a csoport fele 20 év alatti fiatal volt.
A Szent Kereszt tiszteletére felszentelték a gödöllői görög katolikus templomot szeptember 13-án, szombaton. A délelőtt 10 órakor kezdődött szertartás kezdetekor Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök körbehordozta a templom körül a Szent Keresztből származó ereklyét, amit később az oltárban helyeztek el. A templom alapkövét 2011 novemberében tették le, majd 2013-ra készült el a szerkezetkész állapot, míg végül szeptember 13-án sor kerülhetett a felszentelésre. Az eseményről a Gödöllő hírportál, s a Facebookon többek között Schalkház Miklós adott hírt.

 <   1 2 3 ... 42  > 

MAI NÉVNAP

2014. október 2. csütörtök

Petra

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott. Így szólt hozzájuk: „Az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk