Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2016. január 24. és 31. között tartották a Fülöp-szigeteki Cebuban az 51. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, amelyen 200 bíboros és püspök, valamint a világ 72 országából érkezett 12.000 küldött vett részt. A 10 fős magyar küldöttséget Erdő Péter bíboros, prímás, érsek vezette. Ferenc pápa videóüzenetben jelentette be, hogy 2020-ban Budapest lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus helyszíne.
Idén 11. éve, hogy Árpád-házi Szent Margit ünnepe előtti estén, január 17-én, Varga András atya vezetésével csöndes imamenetre, engesztelő zarándoklatra indultak a salgótarjáni és a környező egyházközségek tagjai a Kápolna-hegyre, a szentről elnevezett kápolnához. Moys Gábor atya, kisterenyei templomigazgató és iskolalelkész gondolatai.
Ságújfalu.
„Az imádság, az összetartozás érzése, a közös élmények és a nehézségek együttes erővel való legyőzése” a titka Szent László Közösségnek, amely egy karácsonyi pásztorjátékból szerveződött színjátszó csoporttá. Tagjai öt egyházközség híveiből verbuválódtak össze. Öt év szolgálat után komoly lehetőséget kaptak. Egy pályázati felhívásra jelentkezve bekerültek az ország legjobb amatőr színi csoportjai közé, aminek köszönhetően márciusban a Nemzeti Színházban is bemutatkozhatnak.A „nagycsalád” vezetője, Dénes Katalin beszélt „Isten művének” múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
A Nógrád Megyei Hírlap riportja.
2015.december 13-án, dr. Stella Leontin kanonok, plébános megáldotta és megnyitotta a balassagyarmati Szentháromság Templomban az egy évre felállított szentévi kaput az "Irgalmasság Éve" tiszteletére.
Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét!

1. Isten nem közömbös! Istennek számít az emberiség, Isten nem hagyja magára az embert! Az új év kezdetén ezzel a mély meggyőződésemmel kívánok bőséges áldást és békét a remény jegyében minden férfi és nő, a világ minden családja, népe és nemzete számára, az államfőknek, kormányfőknek és a vallási vezetőknek.

 <   1 2 3 ... 60  > 

MAI NÉVNAP

2016. február 7. vasárnap

Rómeó és Tódor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Jézus egyszer a Genezáret tavánál állt, nagy tömeg sereglett köréje, hogy hallgassa az Isten szavát. Jézus látta, hogy a tó partján két bárka vesztegel. A halászok kiszálltak, és a hálóikat mosták. Beszállt...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre