Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2016. június 20.
Erdő Péter bíboros, Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia aktív és emeritus püspökei, Ján Orosch nagyszombati érsek, több egyházmegye papjai és híveinek ezrei körében ünnepelte aranymiséjét június 19-én - napra, sőt vasárnapra pontosan ötven évre a szentelésének dátumától - Dr. Beer Miklós. A Magyar Kurír tudósítása.
Nyitókép: Papanek Ferenc, Váci Egyházmegyei Levéltár.
I. fokozatú Arany minősítést szerzett a Váci Székesegyházi Kórusiskola Gaudia Kórusa a Mária Rádió Országos Kórusversenyén. A kitüntetés magas szakmai minősítés, melynek súlyát a zsűri tagjainak személye fémjelzi. A résztvevő 47 énekkar teljesítményét műsorválasztás, művészi megvalósítás (kotta és stílushűség, szuggesztivitás, hitelesség), valamint technikai kivitel (hangzás, intonáció,szövegmondás) alapján bírálták el.

A zsűri tagjai:
2016. június 10.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága Szent Márton évében esszépályázatot hirdet Elvitt engem Jézushoz címmel.
Az Ünnepi Könyvhét keretében, Dr.Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be „Szeressek ott, ahol gyűlölnek” című könyvét Hatvanban, az Ady Endre könyvtár nagytermében.
Ez év október 23-án, vasárnap minden székesegyházban szentmise keretében imádkoznak a forradalom hőseiért és áldozataiért, nemzetünkért. A határon túli magyar főpásztorok és hívek javaslatát meghallgatva a MKPK a Szentszékhez fordul azzal a kéréssel, hogy engedélyezzék a határon túl élt, az elmúlt években boldoggá avatott magyarok liturgikus tiszteletét hazánkban.Többek között erről a két kérdésről is döntöttek a Püspöki Konferencia rendes nyári ülésén, amelynek hivatalos közleményét alább olvashatják.

 <   1 2 3 ... 66  > 

MAI NÉVNAP

2016. június 30. csütörtök

Pál

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer hajóba szállt, átkelt a Genezáreti-tavon, és az ő városába, Kafarnaumba érkezett. Ott egy bénát hoztak eléje hordágyon. Hitük láttára Jézus így szólt a bénához: „Bízzál fiam! Bocsánatot...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre