Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Október 5-én, hétfőn a Szentatya beszédével vette kezdetét az előző nap szentmisével megnyitott püspöki szinódus 14. rendes közgyűlésének ülésszaka. Alább a pápa megnyitó beszédét olvashatják, amelyet a Vatikáni Sajtóközpont tett közzé.
2015. szeptember 29.
„Nem vagyunk egyedül az Univer­zumban!” Istent tagadó embertestvé­reinknek ez az egyik alaptézise – hogy ne mondjam: vesszőparipája. Abbéli igyekezetüket, hogy az embert tegyék meg a Világmindenség urának, csak abbéli igyekezetük múlja felül, hogy mégse az ember üljön egyedül a trónon. Sőt! az ezirányú víziókban az idegenek legtöbbször intelligenseb­bek, mint mi; erősebbek, fejlettebbek. Alakjuk­ról megoszlanak a vélemé­nyek a sci-fi magazinok és az evolu­cionista tanulmányok lapjain, de azt axió­maként kezelik, hogy: vannak.
Hatvanban a zuhogó eső sem tántorította el a helybélieket, hogy szombaton megtartsák az újjáépített Zagyva-híd hivatalos hídavató és névadó ünnepségét. Igaz, már jó ideje birtokba vették a helybéliek és az átutazók a hidat, de most jött el a hivatalos ceremónia ideje. A hidat a város nagy szülöttéről, Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökről nevezték el, aki 59 évesen, 1951. március 4-én, a Rákosi-éra hírhedt kistarcsai internálótáborában adta életét Krisztusért és a rábízottakért.
2015. szeptember 24-én, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház kápolnájában 24 órás szentségimádásra jöttek össze a kórház betegei és dolgozói, immár második alkalommal. Az alkalom kezdő szentmiséjét Dr. Faragó Artúr, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője, Csák András, balassagyarmati káplán és Horváth József, dejtári plébános mutatta be.
Alább közöljük a hirado.hu, a világhálón szeptember 23-án megjelent interjúját a váci megyéspüspökkel. Beer Miklós a migrációs helyzetről, az egyén és az állam felelősségéről is beszél, ahogy arról is, miért mond igent szinte minden újságírói felkérésre, érkezzék az bármely „oldalról”.
A cikk forrása: hirado.hu/R.J. Fotók: MTI

 <   1 2 3 ... 57  > 

MAI NÉVNAP

2015. október 6. kedd

Brúnó és Renáta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és tanítványai miközben Jeruzsálem felé haladtak, betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához, és hallgatta szavait....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.