Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Augusztus 15-én, este hat órakor ünnepelték a jelentős számban megjelent hívek püspökükkel együtt Nagyboldogasszony Ünnepnapját a Váci Székesegyházban. A Székesegyházat Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére szentelték fel, 1772-ben.
Az új-hatvani neobarokk római katolikus templom, melyet 1929. augusztus 20-án, Szent István király tiszteletére szenteltek fel, augusztus 13-án zsúfolásig megtelt. Ezen a napon tartotta a templom plébánosa Bokros Levente atya utolsó szentmiséjét a településen és búcsúzott el híveitől. Bemutatta utódját Farkas László atyát és kérte a híveket, hogy fogadják be az új plébánost. Nem búcsúmise a mai, hanem hálaadás az elmúlt három évért – ezzel a szavakkal indította a vasárnapi szentmisét Farkas László, az új plébános.
A Katolikus Egyház augusztus 15-én, kedden Szűz Mária halálát és mennybevételét, vagyis Nagyboldogasszony napját ünnepli.
Ferenc pápa így fogalmaz: Mária hite életút. A zsinat leszögezi, hogy Mária a „hit zarándokútját járta” (LG, 58). Ezért ő előttünk jár ezen a zarándokúton, elkísér és támogat bennünket.
Az ősegyházig visszanyúló hagyomány szerint a Megváltó édesanyjának, Máriának holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe.
Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását, liturgikus jegyzetét olvashatják az alábbiakban.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ismerve sok keresztény közösség helyzetét, júniusi ülésén úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet.
Akik szeretnének, még augusztus hónapban, egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003) keresztül tudnak hozzájárulni a gyűjtéshez.

 <   1 2 3 ... 89  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. augusztus 18. péntek

Ilona

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVNEXONWEB BELÉPÉSALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre