Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Eminenciás Bíboros Urak, Excellenciás Püspök Urak, Kedves Gábor Atya, Kedves Paptestvérek, az Állami Hatóságok tisztelt képviselői, Krisztusban kedves Testvérek! Összegyűltünk ebben a pompás székesegyházban Pintér Gábor püspökké szentelésének alkalmából, akit a Szentatya velebusdói címzetes érsekké és apostoli nunciussá nevezett ki a Belarusz Köztársaságba.
Pintér Gábort, a Belarusz Köztársáság kinevezett apostoli nunciusát július 15-én szentelték püspökké; saját kérésére Vácott, anya-egyházmegyéje székesegyházában. A főszentelő Pietro Parolin bíboros államtitkár, a társszentelők Erdő Péter bíboros és Beer Miklós megyéspüspök voltak. Hosszú idő után először van magyar nunciusa a Szentszéknek Gábor atya személyében. Arra viszont hazánkban még nem volt példa, hogy egy nunciust a saját egyházmegyéjében szenteljenek püspökké. Alább a Magyar Kurír tudósítását olvashatják.
2016. július 11-én Dr. Takács Nándor Jusztin OCD, nyugalmazott székesfehérvári megyés püspök életének 89., papságának 65., püspökségének 29. évében hosszú betegség után, szentségekkel ellátva elhunyt. A püspök földi maradványait 2016. július 27-én, (szerdán) a 11 órakor kezdődő, engesztelő gyászmisét követően, a Székesegyház kriptájába helyezzük örök nyugalomra.
2016. július 1.
A Váci Egyházmegye iskolafenntartó szervezete, az
Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága felvételt hirdet a

Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumba intézményvezető (magasabb vezető)
munkakör betöltésére.
Május 30-ával kezdődően, ünnepi héttel emlékeztek meg Szolnokon a Hetényi Géza Kórház 120. születésnapjáról. A kórház vezetősége megkérte a lelkigondozókat, hogy ezen a héten a Kápolnában is emlékezzünk meg e jeles évfordulóról. Így egész napot kitöltő színes programokkal vártuk az érdeklődő betegeket, és a kórházi dolgozókat.

 <   1 2 3 ... 67  > 

MAI NÉVNAP

2016. július 25. hétfő

Jakab és Kristóf

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus Jeruzsálembe indult. Útközben odalépett hozzá a Zebedeus fiúknak (Jakab és János apostoloknak) anyja, fiaival együtt, és leborult előtte, hogy kérjen valamit. Jézus megkérdezte tőle: „Mit kívánsz?” Ő azt...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre