Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLAT
EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A 2015-ös év rendkívüli jelentőségű a női és férfi szerzetesrendek számára: Ferenc pápa meghirdette a Megszentelt Élet Évét, amelyet 2014. november 30-án nyit meg a pápa Rómában. Az esztendő, amelyet Magyarországon a Szerzetesek Évének is neveznek, 2016. február 2-án zárul – tudatta közleményben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtótitkársága.
A Börzsöny Muzeális Gyűjtemény és az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon munkatársai és lakói szeretettel meghívják Önt, Családját és Barátait 2014. november 15-én, szombaton 15 órára az otthon lakóinak munkáiból rendezett kiállítás megnyitójára a szobi Börzsöny Múzeumba.
Nov. 14-én, pénteken ünnepli a váci Piarista Gimnázium rendalapítójának pártfogását alapításának 300. évfordulóján. Az ünnepi szentmise – amelyet Dr. Beer Miklós megyéspüspök celebrál - a Székesegyházban lesz 8:30-kor, az iskolai ünnepély a Madách Imre Művelődési Központban 10:30-kor. Szeretettel várjuk a paptestvéreket mindkét alkalomra.
Németh László pápai prelátus atya, a római Szent István Ház főigazgatója és alapítványának elnöke november 12-én meglátogatta a Pásztón 2013 szeptemberében megalapított magyar szentekről elnevezett általános iskolát és óvodát. A katolikus intézmény a „Magyar Szentek Hete” programsorozatára hívta meg László atyát, ami a katolikus iskola nevelési évének egyik kiemelkedő eseményévé vált.
2014. november 13. 10:30
November 13 és 15. között, csütörtöktől szombatig Máriabesnyőn a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban (2100 Gödöllő - Máriabesnyő, Kapucínusok tere 3) rendezik meg a 21. Családkongresszust, melynek idei mottójául Szent Ágoston mondását választották: „Semmi sem győzhet, csak az igazság, semmi sem boldogíthat, csak a szeretet”. November 13-án, csütörtökön 14.30 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség, melyen köszöntőt mond Beer Miklós és Bíró László püspök, valamint Turai János a Lelkigyakorlatos Ház igazgatója.

 <   1 2 3 ... 45  > 

MAI NÉVNAP

2014. november 27. csütörtök

Virgil

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről: Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása! Akkor, akik Júdeában...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk