Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Az Isteni Irgalmasság litániájával és Beer Miklós megyéspüspök buzdításával kezdődött meg október 5-én, szerdán a váci Székesegyházban és a püspökség dísztermében az egyházmegyei karitász-konferencia. A tanácskozáson a meghívás szerint a megye minden plébániája képviseltette magát: papok és karitász-munkatársak; illetőleg azok, akik érdeklődnek a karitászmunka iránt. Jelen voltak a központi karitász munkatársai Gyurcsán Csabáné igazgató vezetésével, valamint Antal András diakónus, karitász-referens és az idén alakult Egyházmegyei Adományelosztó és Logisztikai Központ vezetője, aki Nyáregyházáról munkatársai mellett még egy kedves és fontos vendéget elhozott magával: az irgalmasság nagy szentje, Szent Faustyna Kowalska nővér ereklyéjét.
Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján Mindszenty József hercegprímás emléke előtt szoborállítással tisztelgett a váci Karolina Katolikus Általános Iskola és Székesegyházi Kórusiskola. Október 21-én Beer Miklós püspök áldotta meg a Pákh Tibor adományozta szobrot.
Október 13–15. között tartották meg a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik illetőleg a diakonátus iránt érdeklődők éves találkozóját és továbbképzését a szokott helyszínen, a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A képzés fő témája Ferenc pápa Amoris Laetitia kezdetű buzdítás volt. A találkozó püspök-vendége Dr. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.
A Váci Egyházmegye püspöke és a gyászoló család, Urunk akaratában megnyugodva tudatja, hogy Gulyka József c.prépost, érd. esperes, ny. plébános, Isaszeg díszpolgára 2016. szeptember 30-án, életének 79., papságának 57. évében megérkezett Teremtőjéhez.
Elhunyt paptestvérünkért az engesztelő szentmiseáldozatot 2016. október 6-án (csütörtök) 11 órai kezdettel az isaszegi templomban mutatjuk be, majd ezt követően a helyi temetőben helyezzük örök nyugalomra.
Szembe küldtél a Nappal engem,
Pedig tudtad, hogy Délre vágyom,
Tengeren, sivatagon által
Oda, hol lábad nyomát sejtem;

Mégis Keletre kellett mennem,
A nagy folyóhoz, amely egykor
népemet védte vad népektől,
kiket a te nyájaddá tettem.

Ez is, utolsó küldetésem,
Kelet felé tart e rossz kordén,
A folyóhoz, mely sírom lészen,
Ha átbucskázok ott a szirten.

De várnak ott fönt tárt karokkal
A király, s fiacskám, a herceg,
S a Boldogasszony. Nem hiába
Küldtél, Uram, szembe a Nappal.

Magyar Bertalan

 <   1 2 3 ... 70  > 

MAI NÉVNAP

2016. október 27. csütörtök

Szabina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben néhány farizeus jött Jézushoz, és figyelmeztették: „Sietve távozzál innen! Heródes meg akar ölni.” De ő ezt válaszolta: „Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVNEXONWEB BELÉPÉSALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre