Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Április 16-án, szombaton Beer Miklós püspök megáldotta a veresegyházi Szentlélek-templom harangjait. A templom alapkövét 2015. május 23-án helyezték el, a szentelést május 14-én tartják – tájékoztatta a Magyar Kurírt Petneházy András. Az ünnepségen Molnár Zsolt plébános köszöntötte az egybegyűlteket. Utána Pásztor Béla polgármester rövid nyitóbeszédében arról tájékoztatott, hogy az erős szél miatt a korábban tervezettől eltérően a harangok nem ezen a napon, hanem egy későbbi időpontban kerülnek majd a toronyba.
Idén is kérjük támogassa adója 1%-val a Magyar Katolikus Egyházat!
Betörtek Szolnokon az újvárosi Szentlélek-templomba, a vandálok által okozott kár körülbelül félmillió forint - közölte a Kőrösi úti katolikus temető bejáratánál levő templom plébánosa hétfőn az MTI-vel. Föltörték a tabernákulumot és szétszórták az Oltáriszentséget. Tizennyolc réz gyertyatartót elvittek.
Ságújfalu. Szentes Attila polgármester 2015-ben pályázatot nyújtott be a templomkertben álló kereszt felújítására, ami sikeresnek bizonyult. Ez az I. és a II. világháborúban elhunyt és eltűnt hősök neveit tartalmazza. A pályázaton a község egymillió forintot nyert erre a nemes célra, a fennmaradó összeget pedig adományokból gyűjtötték össze. A Nógrád Megyei Hírlap tudósítása.
Salgótarjánban is a húsvéti előkészületekhez tartozik, hogy minden évben újra és újra átéljük Jézus keresztútját. Még hitelesebbé teszi mindezt, ha nem csak átérezzük, de végig is járjuk „vele” mindezt... Természetesen mi nem érezzük azokat a fájdalmakat, amelyeket ő érzett, de belegondolunk, hogy min is ment át értünk, emberekért. És vajon miért is tette mindezt? Erre nagyon könnyű a válasz: mert végtelenül szeretett, most is szeret és mindig is szeretni fog minden embert.
A Nógrád Megyei Hírlap tudósítása.

 <   1 2 3 ... 64  > 

MAI NÉVNAP

2016. május 6. péntek

Frida és Ivett

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: Bizony, bizony, mondom nektek: ti majd sírtok és jajgattok, a világ azonban örülni fog. Ti szomorkodtok, de szomorúságtok örömre fordul. Az asszony is, amikor szül,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre