Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLAT
EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Szent Kereszt tiszteletére felszentelték a gödöllői görög katolikus templomot szeptember 13-án, szombaton. A délelőtt 10 órakor kezdődött szertartás kezdetekor Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök körbehordozta a templom körül a Szent Keresztből származó ereklyét, amit később az oltárban helyeztek el. A templom alapkövét 2011 novemberében tették le, majd 2013-ra készült el a szerkezetkész állapot, míg végül szeptember 13-án sor kerülhetett a felszentelésre. Az eseményről a Gödöllő hírportál, s a Facebookon többek között Schalkház Miklós adott hírt.
Új hitoktatási szabályzat lesz; Boldog Ceferino Intézet alakul; gyorssegély Iraknak; országos ima az üldözött keresztényekért. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 2. és 3. között megtartotta őszi rendes ülését.
A Magyarországi Evangélikus Egyház déli egyházkerülete székházában megtartották idei harmadik találkozójukat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa tagjai, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei. Az egyházi vezetők áttekintették egyházaik együttműködésének és az egyház-állam kapcsolatának aktuális kérdéseit.
A szolgálat önkéntes beteglátogatóinak VII. szakmai napja egyben országos kitekintésre lehetőséget nyújtó szakmai konferencia is volt.

Ezen a napon szerettük volna bemutatni az országban működő beteglátogató csoportokat. Hála Istennek, a teljesség lehetősége nélkül, hiszen egyre több helyen állnak munkába ilyen csoportok. Vannak, akiknek mi adtunk példát, vannak, akiktől mi is tanultunk, nálunk korábban kezdték szolgálatukat.
2014. július 16.
Kitartással a betegek mellett

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata 10 éves.

Az egyházmegye kórházpasztorációs tervét 2004. június 28-án írta alá Dr. Beer Miklós megyéspüspök, ezzel megszületett a kórházlelkészi szolgálat is. A következő év nyarától sorban léptek szolgálatba az egyházmegye területén található kórházaknál a lelkigondozók, akik az egyházmegye alkalmazásában állnak. Jelenleg 11 kórházban, 15 munkatársunk dolgozik. Rajtuk kívül korábban még 9 másik kollégánk volt, akik különféle okból kényszerültek abbahagyni ezt a szép szolgálatot.

 <   1 2 3 ... 41  > 

MAI NÉVNAP

2014. szeptember 19. péntek

Vilhelmina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk