Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLAT
EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2014. október 27.
Hétfőn reggel, a balassagyarmati kórházban meghalt Tarnai Imre mesterkanonok, Nagyoroszi esperes-plébánosa. Paptestvérünk temetése november 5-én, szerdán 10 órától lesz Nagyorosziban. Kérjük a testvéreket, foglalják őt imáikba!
+Miklós püspök

Gyászjelentés a mellékletben található.

Imre atya korábbi állomáshelyei:
Termelői piacot nyitott a Váci Egyházmegye az Újhatvani plébánia udvarán. A termelők saját termelésű portékáikat értékesítik, a vásárlók pedig minőségi termékekhez juthatnak hozzá.
ITT, azaz: Imádság, Tanulás, Találkozás – így nevezik a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, valamint a diakonátus iránt érdeklődők részvételével évről-évre, Leányfalun megtartott találkozót. Idén október 9. és 11. között (hagyományosan csütörtök estétől szombat délig) tartott a diakónusok és feleségeik továbbképzése és lelkigyakorlata, amelyen részt vettek a Váci Egyházmegyében idén elindított diakónusképzés első hallgatói is.
A Magyar Kurír katolikus hírportál október 13-án indítja útjára első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre applikálható alkalmazását. A Pápa-mobil elnevezésű applikáció segítséget nyújt Ferenc pápa megnyilatkozásainak gyors és praktikus elérésére – a Twitter-üzenetektől a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzenetekig –, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja - tudatta Kuzmányi István, a Magyar Kurír igazgató- főszerkesztője. - Az alkalmazás elérhető androidos készülékeken, pár héten belül pedig iOS alatt is hozzáférhetővé válik.
Kedves Testvérek!
Napjainkban még rengeteg olyan ember él a Földön, aki nem ismeri Jézus Krisztust. Éppen ezért sürgető feladat marad az ad gentes („nemzetekhez” szóló) misszió, amelyben az Egyház minden tagjának hivatása részt vállalni, hiszen az Egyház természeténél fogva missziós: az Egyház „kifelé megnyílva” született meg.

 <   1 2 3 ... 44  > 

MAI NÉVNAP

2014. október 31. péntek

Farkas

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az egyik szombaton Jézus betért egy vezető farizeus házába, hogy nála étkezzék. Az ott tartózkodók figyelték őt. Akkor eléje állt egy vízkóros ember. Jézus megkérdezte a törvénytudókat és farizeusokat:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk