Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRVÁCI EGYHÁZM. ZSINATHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVEVIMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A képen: a Vatikáni Pavilonnál Msgr. Mario Delpini milánói püspök, Msgr. Bernard Barsi montecassinói érsek, valamint a Váci Székesegyház énekesei.
Hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után, augusztus 23-án, vasárnap visszaadta lelkét Teremtőjének Szekeres Mihály atya. Temetését Dányban tartották augusztus 31-én. Az Egyházmegye közleményét és utolsó szolgálati helye, Újhatvan online újságjának gyászjelentését közöljük:
Az augusztus 20-án a Szent István napi ünnepség 18 órakor kezdődik a Szt. István szobornál, ezért a szokásos 18 órai ünnepi szentmise a székesegyházban elmarad.
A szegények és hátrányos helyzetűek felkarolásáért és az oktatásügyben kifejtett tevékenysége elismeréseként, Szent István király és az államalapítás ünnepe alkalmából, Magyar Érdemrend Középkeresztje Polgári Tagozat kitüntetésben részesült dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke. A kitüntetést Áder János Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át megyés főpásztorunknak augusztus 19-én, szerdán, a Parlamentben. Alább hírösszefoglalónkat olvashatják.
Életének 89. évében, augusztus 17-én reggel Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek visszaadta lelkét Teremtőjének – tájékoztatta a Magyar Kurírt Kovács Zoltán, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye irodaigazgatója.

 <   1 2 3 ... 55  > 

MAI NÉVNAP

2015. szeptember 2. szerda

Dorina és Rebeka

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.