Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2023.03.24
1 / 5
Jézus fogantatását, Urunk megtestesülését (Conceptio Domini, Conceptio Christi) ünnepeljük Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén.

bővebben »
2023. március 25.
Kategória: Programok / általános
Március 25. szombat     

12.00 óra: a Váci Egyházmegye Ifjúsági Lelkészség összrégiós találkozóján szentmisét és előadást tart a fiataloknak Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Szeplőtelen Fogantatás plébániatemplomban (2151 Fót, Vörösmarty u. 2.).       

bővebben »
2022 júniusában alapította meg a Váci Egyházmegye Temetőüzemeltető cégét, mely a plébániák tulajdonában álló temetők üzemeltetését hosszú távon a jogszabályi előírásoknak megfelelően és gazdaságos módon tudja majd biztosítani. Ezenfelül azonban más elképzelései is vannak a cég ügyvezetőjének, Szendrői- Kovách Kristófnak, aki egyfajta édenkert megjelenítési lehetőséget is lát a temetőkben, hogy azok csöndes és karbantartott helyként lehetőséget biztosítsanak a méltó emlékezésre és a szemlélődésre. A vállalat indulásáról, kihívásokról, valamint a további víziókról Fekete Ágnes kérdezte.

bővebben »
Ferenc pápát tíz éve, 2013. március 13-án választották meg Szent Péter utódának, Krisztus 266. helytartójának.

Az alábbiakban Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Családügyi Bizottságának elnöke írását olvashatják Ferenc pápa családról szóló tanításáról.

bővebben »
A Magyar Falu Program keretében 2021-ben meghirdetett Egyházi Közösségi terek fejlesztése című pályázati támogatás felhasználásával teljes felújítást kapott a ceglédberceli plébánia épülete. A felújított épületet 2023. március 5-én, vasárnap Marton Zsolt püspök atya áldásával adták át a közösség részére, az ünnepi szentmisét követően. Az áldás után a plébániaközösség agapén ünnepelt tovább.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2023. március 25. szombat

Irén és Irisz

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKRISZTUS A JÖVŐNK

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.