Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2022.05.18
1 / 5
Pintér Balázs érettségi után egyből a papi hivatás mellett döntött; 19 évesen jelenleg ő a Váci Egyházmegye legfiatalabb kispapja. Tavaly szeptemberben kezdte meg tanulmányait a kismarosi előkészítő szeminárium nulladik évfolyamán. A szeminaristáknak a Kafarnaum-ház ad otthont, mely a kismarosi ciszterci nővérek monostorának területén található. Balázst a szemináriumban eltöltött nyolc hónapjáról és személyes meghívástörténetéről kérdeztük.

bővebben »
Május 15-én Ferenc pápa tíz új szentet avatott. Az oltárra emeltek között volt Charles de Foucauld francia szerzetespap is. Az ünnepi szentmisére Rómába érkezett Urr Zsolt Ipoly monori plébános egy tizenöt fős zarándokcsoporttal. A plébániához tartozik Vasad filia is, ahol Charles de Foucauld egyetlen magyarországi emlékhelye található. Urr Zsolt Ipolyt a szenttéavatási liturgia után  a Magyar Kurír munkatársa kérdezte. 

bővebben »
A Nógrád megyei Érsekvadkerten, tartották idén május 8-án a harmincadik országos búzaszentelő ünnepséget. A település határában Máthé György kanonok-plébános atya, a szentmisét követően áldotta meg a sarjadó búzát. A település Szent András templomában gyűltek össze a hívek és az érdeklődők Jó Pásztor vasárnapján (Húsvét 4. vasárnapja), hogy együtt ünnepeljenek, és ugyanakkor imádkozzanak a papi hívatásokért. Az ünnepséget a Magyar Katolikus Rádió és az MTVA közösen közvetítette.

bővebben »
Marton Zsolt váci püspök, az MKPK Családügyi Bizottsága elnökének meghívására „A család Európa kincse” címmel május 4-én Vácon tartotta idei konferenciáját a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (FAFCE). A rendezvényen előadást tartott Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, dr. Molnár Balázs a KINCS elnökhelyettese és Vincenzo Bassi a FAFCE elnöke, valamint videóüzenetet küldött a résztvevők számára Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök.

bővebben »
Magyarországon az irgalmasság misszionáriusai még nincsenek benne a köztudatban, feladatkörüket a Szentatya hat éve hozta létre (szerk.). Idén április 26-án tartották meg a Vatikánban az Irgalmasság misszionáriusainak a találkozóját, melynek során a résztvevők találkozhattak a Szentatyával, meghallgatták a tanítását, majd kiértékelték eddigi tevékenységüket és az előadások révén elmélyítették küldetésüket. Kocsis Imre atyát, biblikus professzort korábban erre a feladatra nevezte ki Ferenc pápa. A találkozó alkalmából a vatikáni rádió műsorában Vértesaljai László beszélgetett a professzorral az irgalmasság misszionáriusainak feladatairól. A beszélgetésről összefoglalót készítettünk.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. május 23. hétfő

Dezső

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.