Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2024.02.24
1 / 5
Száz évvel ezelőtt, 1924. február 15-én csatolták vissza Magyarországhoz Somoskőújfalut és Somoskőt. A centenáriumi programsorozatot a február 17-ei ünnepség, illetve emlékmise zárta, amelyet Dr. Varga Lajos a váci egyházmegye segédpüspöke celebrált a somoskőújfalui Magyarok Nagyasszonya-templomban Varga András esperes-plébános koncelebrálásával. Az ünnepségen számos érintett - határon innen és túl – vett részt, illetve jelen voltak politikusok, a helyi önkormányzatok és civil szervezetek képviselői, többek között: Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, dr. Szili Katalin, miniszterelnöki főtanácsadó.

bővebben »
2024. február 20.
Kategória: Hírek / általános
Nagymaroson a mindennapos szentségimádás hetedik évfordulóját ünnepelték február 11-én. Ebből az alkalomból a plébánia meghívott vendége volt Fábry Kornél püspök. Az eseményről Zoller Andrea a nagymarosi egyházközség újságjának, a Tanúságnak a szerkesztője írt összefoglaló beszámolót.

bővebben »
2024. február 22.
Kategória: Hírek / általános
A 2024-es téli Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség szokásos téli találkozójára február 10-én, szombaton került sor. A Veresegyházi Katolikus Gimnáziumban szervezet találkozó tematikája „Mi az igazi öröm?” volt. Ezzel foglalkoztak a résztvevő fiatalok az előadások, kiscsoportos beszélgetések és játékok alkalmával. Volt szentmise, melyet Kovács Zsolt ifjúsági lelkész tartott és szentgyónási lehetőség is.
Az eseményről Tomó és Dorka élményeit adjuk közre.

bővebben »
2024. február 14.
Kategória: Programok / általános
Időpont: 2024. február 14 – március 24.

Ima, böjt, békés jelenlét naponta 8-17 óráig

Helyszín: 2600 Vác, Jávorszky Ödön Kórház Járóbeteg Szakrendelő előtti park (Argentin Döme tér 1-3.)

„Bizony az Úr ajándéka a gyermek,  az anyaméh gyümölcse jutalom.” Zsolt.

bővebben »
Isten a pusztán át a szabadságra vezet bennünket

Kedves Testvéreim!

Amikor Isten kinyilatkoztatja magát, szabadságot hirdet: „Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából” (Kiv 20,2). Ezek az első szavai a tízparancsolatnak, amelyet Mózesnek ad a Sínai-hegyen.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. február 25. vasárnap

Géza

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, és egyedül velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük. Ruhája olyan ragyogó fehér lett, hogy a földön semmiféle kelmefestő nem képes...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.