Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» SZAKPASZTORÁCIÓK » DROGPASZTORÁCIÓ »

Drogos fiatalok teljesebb életéért...

 

„Szegletkő” Gyermekotthon

2351 Alsónémedi, Felsőráda u. 21.

intézményvezető: Miklósi Balázs

Tel: 06/202204807

Tel/fax: 06- 29/337-484

szegletkootthon[kukac]gmail.com

 

"A kő, amit az építők elvetettek, szegletkővé lett. Az Úr műve ez. Csodálatos a mi szemünkben." Ezt írja az ószövetségi zsoltáros, majd ezt mondja magáról Jézus Krisztus. Az otthonunkban élő fiúk is megélték az elvetettséget. De fontos, hogy elhiggyék, s mi is elhiggyük: ők is lehetnek szegletkövek, az élet díszes és pótolhatatlan kövei.

Az egyház szerepvállalása egyre nő a társadalmat mind nagyobb mértékben érintő kábítószer-probléma terén. A Szegletkő Gyermekotthon is a katolikus egyház egyik válasza a drogproblémára.

Az intézmény alapítója és fenntartója a Váci egyházmegye, működtetője pedig a Vándorok a Viharban Alapítvány, amely 2002-ben jött létre. Kuratóriumának tagjai szenvedélybetegséggel, gyermekvédelemmel és mentálhigiénével foglalkozó szakemberek. Kiemelten közhasznú alapítványként a szenvedélybetegek, elsősorban a kábítószerfüggő gyermekek rehabilitációját tűzte ki céljául.

A gyermekotthon 2006 februárja óta működik, Budapest déli kapujában, Alsónémedi közigazgatási határán belül, egy tanyán. Az intézmény egy felújított és egy új épületből áll. A ház felszereltsége kielégítő. Az intézményvezető mellett tizennégyen dolgoznak (négy nevelő, két gyermekvédelmi asszisztens, öt gyermekfelügyelő, két családgondozó, egy pszichológus). Az ellátottak létszáma tizenhat fő, 12-17 évesek, nagyrészük roma származású.

 

Az intézmény tevékenységének célja

Az intézmény a Pest Megyei Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala által kiállított, 61-719-3/2005. (2005.09.30.) számú, a Közép-Magyarországi Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatal által, 90-4813-6/2010. számon módosított működési engedély alapján végzi tevékenységét.

Gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok megvalósítása keretében szakellátásként az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett kiskorúak speciális ellátását, így teljes körű ellátását, gondozását, nevelését végzi az egyéni gondozási tervben meghatározottak szerint, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban Gyvt.) 53.§ (2) b. pontjában meghatározott célok elérése érdekében. A feladatellátás alapját a Fővárosi és a Megyei Önkormányzatokkal kötött ellátási szerződések képezik.

 

Az intézmény ellátási területe

Az intézmény a vele szerződéses kapcsolatban álló Főváros és megyék területén illetékességgel rendelkező városi, fővárosi kerületi gyámhivatalok döntése alapján teljesít ellátási feladatokat.

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2021. május 13. csütörtök

Imola és Szervác

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)” Tanítványai erre így tanakodtak:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.