Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISALTHANN HÁZÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

Utoljára frissítve: 2022.08.17
1 / 5
2022. augusztus 18.
Kategória: Programok / ünnep
2022. augusztus 18.

Idén ezen a napon ünnepeljük szeretett székesegyházunk felszentelésének 250. évfordulóját.

Migazzi Kristóf bíboros 1772-ben szentelte fel a váci székesegyházat a Mennybe felvett Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére.

bővebben »
2022. augusztus 17.
Kategória: Hírek / általános
A Váci egyházmegye 2021-ben kétmodulos hitoktatói továbbképzési rendszer kialakítását kezdte meg. A négy-ötnapos képzéseket a nyári időszakban tudják megvalósítani tábor formájában, amely természetesen egyben lehetőséget ad a katekétáknak a lelki felfrissülésre és a kapcsolatépítésre is. A képzés közvetlen céljáról, tartalmáról és az egyházmegye hosszútávú építkezését támogató távolabbi célokról kérdeztük Tornay Gábor hitoktatási igazgatót és Balogh László atya hitoktatási referenst az idei két tábor után.

bővebben »
Augusztus 8. és 12. között megvalósult a szokásos nyári táborunk. Idén a hagyománytól eltérően a nógrádi plébánia adott otthont rendezvényünknek.

Közel 60 gyermek és 20 önkéntes segítő töltötte együtt az elmúlt hetet nálunk.

bővebben »
"De a szívünkben ott él a sose múló nyár…"

…szólt a tábor szignálban és ha nyár, akkor DD tábor! A tábor helyszíne a Dél-Duna történetében másodszorra Hernád volt. A szentségek bűvöletében töltekeztek a fiatalok, július 12-től 17-ig.

Beszámoló lentebb!

bővebben »
A Váci egyházmegye hitoktatási igazgatósága szervezésében július utolsó hetében 33 hitoktató vehetett részt az idei kateketikai nyári táborban Máriabesnyőn. A tábor célja kettős volt: a személyes töltekezés és egymás megismerése mellett szakmai fórumot és továbbképzési lehetőséget is kínált a hitoktatóknak. A tábor egy kétmodulos képzési program első eleme.

bővebben »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2022. augusztus 18. csütörtök

Ilona

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.